In compliance with the Personal Data Protection Act 2010 and its regulations, this notice is issued to all our valued customers and/or prospective customers. This Notice will inform you of your rights with regards to your personal data that has been and/or will be, collected and processed by us.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan peraturan-peraturan perlu dipatuhi, notis ini dikeluarkan kepada semua pelanggan kami dan / atau bakal pelanggan. Notis ini akan memberitahu anda tentang hak-hak anda berkaitan dengan data peribadi anda yang telah dan / atau akan, dikumpul dan diproses oleh kami.


1.0: COLLECTION AND PROCESSING OF PERSONAL DATA

We have collected and will collect your personal data to be processed by us and/or on your behalf in the course of your present or future dealings with (Rizman Ruzaini Creations) operated by (Rizman Ruzaini Creations) (“we”, “our”, “us”, or “Company”). Your personal data enables us to achieve the Purposes stated herein.

Kami telah mengumpul dan akan mengumpul data peribadi anda diproses dan  atau bagi pihak anda dalam perjalanan urusan semasa atau masa depan anda dengan (Rizman Ruzaini Creations) “kami”, “kami “,” kita “, atau” Syarikat “). Maklumat peribadi anda akan membolehkan kami mencapai tujuan yang dinyatakan di sini.


2.0: DESCRIPTION OF PERSONAL DATA

The personal data that you will provide may include but not limited to your name, age, identity card number or passport number, address of correspondence, including office address, gender, date of birth, contact information, e-mail address, mobile number, house number, facsimile number, and office number.

Data peribadi yang anda berikan termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, umur, nombor kad pengenalan atau nombor pasport, alamat surat-menyurat, termasuk alamat pejabat, jantina, tarikh lahir, maklumat kenalan, e-mel, nombor telefon bimbit, nombor rumah, nombor faks, dan nombor telefon pejabat.


3.0: PURPOSE

The collection and processing of personal data includes but not limited to the following purposes:

Pengumpulan dan pemprosesan data peribadi tidak terhad kepada tujuan yang berikut:

  • To deliver the products you have purchased from Rizman Ruzaini Creations) to update you on the delivery of the product and for our customer support purposes
  • Untuk menyampaikan produk yang anda beli dari Rizman Ruzaini Creations) untuk memaklumkan anda mengenai penyampaian produk dan untuk tujuan sokongan pelanggan kami 
  • To provide you with relevant product information
  • Untuk menyediakan anda dengan maklumat produk yang berkaitan
  • To process your orders and to provide you with services and information offered through our website and which you request
  • Untuk memproses pesanan anda dan untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan dan maklumat yang ditawarkan melalui laman web kami dan yang diminta anda
  • Further, we will use the information you provide to administer your account with us; verify and carry out financial transactions in relation to payments you make online; audit the downloading of data from our website; improve the layout and/or content of the pages of our website and customize them for users identify visitors on our website; carry out research on our users’ demographics; send you information we think you may find useful or which you have requested from us, including information about our products and services, provided you have indicated that you have not objected to being contacted for these purposes
  • Seterusnya, kami akan menggunakan maklumat yang anda berikan untuk mentadbir akaun anda dengan kami dengan mengesahkan dan menjalankan urus niaga kewangan berkaitan dengan pembayaran-pembayaran dalam talian, mengaudit memuat turun data dari laman web kami; memperbaiki penyampaian dan / atau kandungan halaman laman web kami dan menyesuaikan untuk pengguna mengenal pasti pelawat di laman web kami, menjalankan kajian demografi pengguna kami, menghantar maklumat yang kami fikir anda mungkin dapati berguna atau yang anda minta dari kami, termasuk maklumat mengenai produk dan perkhidmatan kami, dengan syarat anda telah menyatakan bahawa anda tidak membantah dihubungi untuk tujuan ini;
  • Customer relationship management procedures whichever we deem necessary and fit;
  • prosedur pengurusan perhubungan pelanggan yang mana kami percaya perlu dan patut;
  • Client profiling activities in connection with our services and products;
  • Aktiviti-aktiviti pemprofilan pelanggan berkaitan dengan perkhidmatan dan produk kami;
  • Communication with you and delivery of information by e-mail, telecommunication means, including telephone calls or text messages or social media about products and services offered by Class of Third Parties under the clauses herein;
  • Komunikasi dengan anda dan penghantaran maklumat melalui e-mel, kaedah telekomunikasi, termasuk panggilan telefon atau mesej teks atau media sosial tentang produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh kelas pihak ketiga di bawah ini; 
  • customer loyalty programmes; and
  • Program kesetiaan pelanggan; dan
  • Such other purposes provided for in our particular services or products offered by us;
  • tujuan lain seperti yang diperuntukkan dalam perkhidmatan tertentu kami atau produk yang ditawarkan oleh kami;
  • Internal Records & External (Marketing)
  • Rekod-rekod & Luar (Pemasaran
  • Marketing of our products/ services to you whether present or future;
  • Pemasaran produk / perkhidmatan kami kepada anda sama ada pada masa sekarang atau pada masa hadapan;
  • For purposes relating to any of the above, including but not limited to research, benchmarking and statistical analysis;
  • Bagi tujuan yang berkaitan dengan mana-mana di atas, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyelidikan, penanda aras dan analisis statistik;
  • Internal record keeping;
  • penyimpanan rekod dalaman; 
  • Legal Compliance
  • Mematuhi undang-undang 
  • Prevention, hindrance, reporting of any crime including but not limited to fraud, bribery and money laundering;
  • Pencegahan, penghalang, laporan apa-apa jenayah termasuk tetapi tidak terhad kepada penipuan, rasuah dan pengubahan wang haram;
  • Compliance to any legal or regulatory requirements relating to the provision of our services/ products and to make disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, order, by-law, guideline, circular, code applicable to us or any associated, subsidiary, related companies of our group.
  • Mematuhi undang-undang atau peraturan yang berkaitan dengan penyediaan perkhidmatan / produk kami dan untuk membuat pendedahan di bawah keperluan mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, perintah, undang-undang, garis panduan, pekeliling, kod yang terpakai kepada kami atau mana-mana, anak-anak syarikat, yang berkaitan yang berkaitan daripada kumpulan kami.


4.0: SOURCES

The sources that we may obtain your personal data includes but not limited to booking forms, registration forms, online forms, agreements you have signed, name cards or any identity materials that you have distributed voluntarily; and business directory(ies) or listing(s) that you have subscribed to share your information, etc.

Sumber-sumber yang kita boleh mendapatkan data peribadi termasuk tetapi tidak terhad kepada bentuk tempahan, borang pendaftaran, borang online, perjanjian anda telah mendaftar, kad nama atau apa-apa bahan pengenalan yang telah diedarkan secara sukarela; dan director(direktori-direktori) perniagaan atau senarai (senarai-senarai) yang anda telah melanggan untuk berkongsi maklumat anda, dan lain-lain 


5.0: CLASS OF THIRD PARTIES

(Rizman Ruzaini Creations) does not sell, share or trade customer’s personal information collected online with third parties. Personal information collected online will only be disclosed for internal use only.

(Rizman Ruzaini Creations) tidak menjual, saham atau perdagangan pelanggan maklumat peribadi yang dikumpulkan dalam talian dengan pihak ketiga. Maklumat peribadi yang dikumpul dalam talian hanya akan digunakan untuk kegunaan dalaman sahaja

We may pass your name and address on to a third party in order to make delivery of the product to you (for example to our courier or supplier).

Kita boleh memberikan nama dan alamat anda kepada pihak ketiga untuk membuat penghantaran produk kepada anda (sebagai contoh untuk kurier atau pembekal kami).

When you register as a user on our website, we will also use your personal information to send you marketing and/or promotional materials from time to time. If relevant, we will allow our sister companies to send relevant marketing materials to you. You can unsubscribe from marketing information at any time by using the unsubscribe function within the electronic marketing material.

Apabila anda mendaftar sebagai pengguna di laman web kami, kami juga akan menggunakan maklumat peribadi anda untuk menghantar pemasaran dan / atau bahan promosi dari semasa ke semasa. Jika berkenaan, kami akan membolehkan anak syarikat kami untuk menghantar bahan-bahan pemasaran berkaitan dengan anda. Anda boleh berhenti melanggan maklumat pemasaran pada bila-bila dengan menggunakan fungsi unsubscribe dalam bahan pemasaran elektronik.

Payments that you make through the Site will be processed by our agent Rizman Ruzaini Creations)  . You must only submit to us or our Agent or the Site information which is accurate and not misleading and you must keep it up to date and inform us of changes.

Bayaran yang anda buat melalui laman web ini akan diproses oleh ejen kami Rizman Ruzaini Creations) Bhd. Anda hanya perlu mengemukakan kepada kami atau ejen kami atau maklumat laman sesawang ini yang tepat dan tidak mengelirukan dan anda mesti menyimpannya dan memaklumkan kepada kami tentang perubahan itu.

Your actual order details may be stored with us but for security reasons cannot be retrieved directly by us. However, you may access this information by logging into your account on the Site. Here you can view the details of your orders that have been completed, those which are open and those which are shortly to be dispatched and administer your address details, bank details and any newsletter to which you may have subscribed. You undertake to treat the personal access data confidentially and not make it available to unauthorized third parties. We cannot assume any liability for misuse of passwords unless this misuse is our fault.

Butir-butir pesanan sebenar anda mungkin disimpan dengan kami tetapi atas sebab-sebab keselamatan dan tidak boleh diambil secara langsung oleh kami. Walau bagaimanapun, anda boleh mengakses maklumat ini dengan login ke akaun anda di Laman ini. Di sini anda boleh melihat butiran pesanan anda yang telah selesai, dan ada pesanan yang akan dihantar dan mentadbir butir-butir alamat anda, butiran bank dan apa-apa surat berita yang anda mungkin telah melanggan. Anda dengan ini untuk memastikan data akses peribadi sulit dan tidak dibenarkan @ diberikan kepada pihak ketiga. Kami tidak boleh menanggung apa-apa liabiliti bagi penyalahgunaan kata laluan melainkan penyalahgunaan ini adalah kesalahan kami.

Any person to whom we are compelled to or required under law or in response to a local or state or federal authority, industry regulator, enforcement agency, statutory authority, court of laws, tribunal, arbitration centre, commission or council or association legally authorized by law.

Mana-mana orang dimana kami terpaksa atau dikehendaki di bawah undang-undang atau sebagai tindak balas kepada tempatan atau negeri atau pihak berkuasa persekutuan, pengawal selia industri, agensi penguat kuasa, pihak berkuasa berkanun, mahkamah undang-undang, tribunal, pusat timbang tara, komisen atau majlis atau persatuan yang diberi kuasa secara sah oleh undang-undang.


6.0: YOUR OBLIGATIONS

It is obligatory for you to supply your personal data to us in the most accurate manner.

Ia adalah wajib bagi anda untuk membekalkan data peribadi anda kepada kami dengan cara yang paling tepat.

Failure to supply and consent to the Processing of the Personal Data in relation to the Purpose will:

Kegagalan untuk bekalan dan persetujuan untuk Memproses Data Peribadi berhubung dengan Tujuan akan:

  • result in us being unable to provide you (i.e. customers/prospective customers) with the information, notices, services and/or products requested;
  • menyebabkan kami tidak dapat memberi anda (iaitu pelanggan / bakal pelanggan) dengan maklumat, notis, perkhidmatan dan / atau produk yang diminta
  • result in us becoming unable and/or our selected authorized third parties to send you information by e-mail, telecommunication means (telephone calls and text messages) or via social media concerning related and unrelated products and services offered by us and our affiliated business partners which we consider will or may interest you.
  • menyebabkan kami menjadi tidak dapat dan / atau pihak ketiga yang diberi kuasa yang dipilih kami untuk menghantar maklumat kepada anda melalui e-mel, kaedah telekomunikasi (panggilan telefon dan mesej teks) atau melalui media sosial mengenai produk dan perkhidmatan yang berkaitan dan tidak berkaitan yang ditawarkan oleh kami dan perniagaan kami bergabung rakan kongsi yang kami anggap wasiat atau mungkin menarik minat anda.

7.0: SECURITY OF YOUR DATA

To safeguard your personal data from unauthorised access, collection, use, disclosure, processing, copying, modification, disposal, loss, misuse, modification or similar risks, we have introduced appropriate administrative, physical and technical measures such as:

Untuk melindungi data peribadi anda dari capaian, pengumpulan, penggunaan, penzahiran, pemprosesan, penyalinan, pengubahsuaian, pelupusan, kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian atau risiko yang serupa tanpa izin, pihak kami telah memperkenalkan langkah pentadbiran, fizikal dan teknikal yang sesuai seperti:

  • Restricting access to personal data to individuals who require access;
  • Menghadkan akses data peribadi kepada individu yang memerlukan akses;
  • Maintaining technology products to prevent unauthorised computer access; and
  • Mengekalkan produk teknologi untuk mencegah akses komputer yang tidak dibenarkan; dan
  • Using SSL (secure sockets layer) encryption technology when processing your financial details.
  • Menggunakan teknologi penyulitan SSL (lapisan soket selamat) apabila memproses maklumat kewangan anda.

You should be aware, however, that no method of transmission over the internet or method of electronic storage is completely secure. While security cannot be guaranteed, we strive to protect the security of your information and are constantly reviewing and enhancing our information security measures.

Walau bagaimanapun, anda harus sedar bahawa tiada kaedah tranmisi melalui internet atau kaedah penyimpanan elektronik yang benar-benar selamat. Walaupun keselamatan tidak dapat dijamin, pihak kami berusaha melindungi keselamatan maklumat anda dan terus mengkaji dan meningkatkan langkah keselamatan kami.

8.0: RIGHT TO REQUEST CORRECTION OF PERSONAL DATA

You can update your personal information anytime by accessing your account on Rizman Ruzaini Creations) website. For any other corrections, you are entitled to request the correction of your personal data that is held by us with reasonable notice. With respect to this, you may:

Anda boleh mengemas kini maklumat peribadi anda bila-bila masa dengan mengakses akaun anda di laman web ini (www.rizmanruzaini.my) Untuk apa-apa pembetulan yang lain, anda berhak untuk meminta pembetulan data peribadi yang dipegang oleh kami dengan notis yang munasabah. Berkenaan dengan ini, anda boleh;

  • request correction and/or update of your personal data that is inaccurate, incomplete or out-of-date; and
  • permintaan pembetulan dan / atau maklumat data peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau tidak dikemaskinikan dan 
  • Request retention of your personal data only as long as necessary for the fulfilment of the Purpose stated in clauses herein.
  • Permintaan pengekalan data peribadi anda hanya selagi perlu untuk memenuhi tujuan yang dinyatakan dalam fasal di sini. 

In accordance with the Malaysian personal data protection act 2010, and to the extent not limited by any other applicable law, we may:

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010, dan setakat yang tidak terhad oleh mana-mana undang-undang lain yang berkenaan, kami boleh:

  • Charge a fee for processing your request for access or correction to the personal information; and
  • Mengenakan bayaran untuk memproses permintaan anda untuk akses atau      pembetulan kepada maklumat peribadi; dan
  • Refuse to comply with your request for access or correction to the personal information.
  • Enggan mematuhi permintaan anda untuk akses atau pembetulan kepada maklumat peribadi.


9.0: RIGHTS TO LIMIT PROCESSING OF YOUR PERSONAL DATA

You are entitled to limit our processing of your personal data by expressly withdrawing in full, your consent given previously, in each case, including for direct marketing purposes subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions, and within a reasonable amount of time period. You may opt out of receiving any communications from us at any time by clicking on the “unsubscribe link” on the relevant e-mail communications.

Anda berhak untuk menghadkan pemprosesan data peribadi anda dengan jelas menarik balik sepenuhnya, kebenaran anda yang diberikan sebelum ini, dalam setiap kes, termasuk untuk tujuan pemasaran langsung, tertakluk kepada sebarang sekatan undang-undang, syarat-syarat kontrak, dan dalam jumlah yang munasabah tempoh masa. Anda boleh memilih untuk tidak menerima apa-apa komunikasi daripada kami pada bila-bila dengan klik pada “link unsubscribe” pada komunikasi e-mel yang berkaitan.


10.0: CONTACT TO MAKE INQUIRIES AND COMPLAINTS REGARDING PERSONAL DATA

If you intend to exercise your rights in clauses herein to make inquiries or complaints regarding your personal data, our policies, procedures in relation to processing your personal data, you may contact the relevant department as follows:

Jika anda berniat untuk menggunakan hak anda di dalam fasal yang terkandung di sini untuk membuat pertanyaan atau aduan mengenai data peribadi anda, polisi, prosedur berhubung dengan pemprosesan data peribadi anda, anda boleh menghubungi jabatan yang berkaitan seperti berikut:

  • Department: CUSTOMER SERVICE

Jabatan

  • Contact No.: +6012-4619306

Hubungi talian : +6012-4619306
 

  • E-mail address: Admin@rizmanruzaini.my
  • Alamat email: : Admin@rizmanruzaini.my
  • Postal address: 
    Midfields Square West, B1-5 Dataran Niaga Sg Besi, Jalan 11/108c, Taman Sungai Besi, 57100 Kuala Lumpur

Alamat :

Midfields Square West, B1-5 Dataran Niaga Sg Besi, Jalan 11/108c, Taman Sungai Besi,  57100 Kuala Lumpur